KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Danışmanlığı

     
KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) Danışmanlığı
KVKK´da Kişisel Verileri Korumada çözüm ortağınız. DLP ve SIEM gibi bir çok desteğimizle sizlere hizmet vermekteyiz.
     
 
 

KVKK Danışmanlığı  (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) nedir?

Kişisel Veri Ne demek?

Kişisel veri, bir bireye ilişkin her türlü politik düşünce, genetik bilgi,ticari ilişki, üyelik bilgileri, sağlık bilgileri, soy bağı gibi bir çok bilgiyi ifade etmektedir. Burdan yola çıkarsak sadece bireyin kimlik bilgileri yani adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, bunun yanında kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve bunun gibi diğer özelliklerine ilişkin bilgileri de kapsar. Belirli veya belirlenebilir bir kişinin  mevcut verilerinin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi yoluyla, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder yani verilerin; bireyin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal, psikolojik kimlik bilgilerini ifade eden somut bir içerik taşıması yada kimlik, sigorta numarası, vergi numarası gibi kişiyle ilgili bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda şahsın belirlenmesini sağlayan tüm durumları ifade eder. İsim, telefon numarası, fatura bilgileri, araç plakası, sosyal güvenlik numarası,bankahesap numarası, pasaport numarası, aile ve iş geçmişi, özel fotoğrafları ve  genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle şahsa ait kişisel bilgiler olarak adlandırılır.

 

 

Kvkk (Kişisel verilerin korunumu) ‘ na neden ihtiyaç duyuldu?

Hem kamu, hem özel kurum ve kuruluşlar, bir görevin yerine getirilmesi veya bir hizmetin sunumuyla bağlantılı olarak, kişisel veri niteliğindeki bilgileri, uzun süredir kullanılmak ve verilere hızlı erişim için bir çok nedenle veri depolarında toplamaktadır. Bu durum farklı nedenlerden kaynaklanabilmektedir, kimi zaman kanunlardan kaynaklanmakta kimi zaman kişilerin rızasına veya bazen de bir sözleşmeye dayanmakta bazen de yapılan işlemin özelliğine ve gerekliliğine bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenledir ki , kişilerin temel hak ve hürriyetlerinin veri işleme sürecinde de korunması öncelikli konulardan biridir.

KVKK Hangi Kurumları İlgilendiriyor?

Yukarıdaki tanımdan yola çıkarak bu tanımların kapsamında bulunan gerçek bir kişi ile bağlantısı kurulabilecek, kişisel verileri alan ve saklayan her türlü kurum bu kanuna uymak durumundadır. Bundan dolayı bu kapsama giren tüm kurumların kanuna uyum için bir dizi çalışma yapmaları gerekmektedir.

Kvkk İçin Bizi Arayın.

 

Kaynak: Karyabt